torstai 12. marraskuuta 2009

Ihania naisia, osa 2

Huolimatta vuosituhansia jatkuneesta riistosta, sorrosta ja alistamisesta, ovat naiset tänä päivänä vahvempia kuin ikinä - jos vain haluavat olla. Lupia ei kysellä, vaan aitoja potkitaan nurin sitä mukaan, kuin niitä tulee vastaan.

Minä en ole feministi. Nykypäivänä feminismi pitää sisässään paljon meuhkaamista meuhkaamisen ilosta, sekä tekemällä tehtyjä, keinotekoisia epäkohtia ja vääryyksiä yhteiskunnassa ja asenteissa. Kuitenkin olen kiitollinen niille rohkeille, vahvoille naisille, jotka kuluneen sadan vuoden aikana ovat runnoneet naiset ihmisrodun edustajaksi miesten rinnalle.

Silti naisia kohtaan asetetaan tänä päivänä hirveä määrä paineita. Täytyy opiskella, pitää huolta itsestään, täytyy kehittää ja sivistää itseään, pitää olla "luotettava, kiva, ihana ja viaton", täytyy osata tehdä ruokaa, täytyy osata siivota, täytyy olla hyvät hampaat, puhdas iho ja kirkkaat silmät, täytyy olla kaunis ja hyväntuulinen, hellä ja lempeä, mutta ei nössö, täytyy kestää seksistisiä kommentteja ja vitsejä ellei halua leimautua tiukkikseksi, mutta ei saa nauraa liikaa, ei saa olla semmonen höhlä bimbo. Ei saa jäädä jalkoihin, täytyy olla huomiotaherättävä ja erottua massasta. Ei kuitenkaan liikaa - "Tuota hametta et laita, jos minä en ole mukana." Täytyy olla fiksu, mutta sitä ei saa tuoda liikaa esille - ei saa korostaa itseään. Täytyy olla rento ja hauska, täytyy osata irrotella - Mutta kuitenkin on rumaa olla liian päissään. Täytyy olla hyvä rakastaja, olisi hyvä löytyä vähän kokemusta - mutta sopivasti viaton kuitenkin! Täytyy ehtiä nukkua tarpeeksi, täytyy pitää huoli jälkikasvusta mutta siinä samalla myös oman pään hyvinvoinnista: Ei kukaan jaksa mököttäjiä.

Lyhyesti sanottuna: Täytyy seistä itsensä keskellä, olla tyytyväinen itseensä ja saavutuksiinsa... mutta pitäisi myös pudottaa vielä ne kiusalliset viitisen liikakiloa.

En väitä, etteikö suuri osa edeltävistä pätisi myös miehiin. Ja varmasti miehillä on paljon paineita, joita me naiset emme osaa edes kuvitella. Ja pieni vinkki: ME NAISET EMME VOI NIISTÄ TIETÄÄ, JOS ETTE AVAA SITÄ SAINAISTA ARKKUANNE!

Olen joskus aiemmin esitellyt ihania, inspiroivia naisia, ja nyt haluan lisätä listaan vielä muutaman ihanan tapauksen, jotka olemassaolollaan ja esimerkillään tuovat helpotusta tähän hulluun elämään:


Kaija Koo, muusani, elämäni rakkaus! Kaija on yksi ensimmäisistä elämässäni esiintyneistä julkisuuden hahmoista, taisipa elämäni ensimmäinen keikka olla juurikin tämän naisen käsialaa, ja nykyään jos kuulen tämän diivan tulevan kaupunkiin, olen ihan varmasti eturivissä! Viime kesänä satuin olemaa Helsingissä, kun Kaijalla oli keikka DTM:ssä, ja se, voi pojat, se oli jotain se!


Ihana, ihana Hailey Williams, jenkkisensaatio Paramoren keulahahmo. Yksi harvoista pop-maailman teinitypyistä, jotka eivät ärsytä ihan saatanasti. Farkut, t-paita ja sellainen valovoima, että ydinvoimalat seis, tästälähtien kuljetaan Hailey-energialla! Erityispisteet vastikään ilmestyneestä kansikuvasta Suosikki-lehdessä, jossa typy ei edes yrittänyt näyttää sievältä, päinvastoin. Ja lopputulos oli huikea. Läähättäminen ja eteeriseltä näyttäminen (yhdistettynä reiden näyttämiseen) ei ole aina ainoa mahdollinen resepti kauneuteen. Toimii!


Paula Vesala, tuttu PMMP:stä. Jos Eloveena-tyttö edustaa ihanteellista, kansallisromanttista Suomineito-kuvaa, on Paula siitä se inhorealistinen versio. Helsinginsanomien Kuukausiliitteen haastattelussa Paula kertoi tunteneensa itsensä masentuneeksi ensimmäisen kerran kuusivuotiaana. Koko Paulan PMMP-olemus huokuu sitä sellaista syvään istutettua suomalaisen naisen tuskaa: "Kotonakin riitely loppui vasta kun isä sohvalle sammui", "jos lyöt vielä kerran niin minä tapan sut", "vanno rakkaani että et muuta haluaisikaan kuin likaiset käteni/ eihän minulla ole mitään muuta annettavaa/tunnet häpeäni." Toisaalta, mitä synkempiä aallonpohjat, sitä loistavampia ovat elämän huippukohdat: "Ottein lujin mies tanssittaa/huolehtii/eikä päästä koskaan/käsissä on vielä voima, tunto/vanhuus kaukainen sairaus outo". Uskon Paulan pukevan sanoiksi todella paljon suomalaisen naisen sielunkuvia.


Jumalainen Tori Amos. Luonnonlapsi, mutta terävä päästään. Soittanut pianoa lapsesta asti, mutta kuusivuotiaana vaihtoi pianonsoitonopettajaa "taiteellisten erimielisyyksien" vuoksi. Mielettömän kauniiden laulujen teemat vaihtelevat aina itseensä uskomisesta ja raiskauksen uhriksi joutumisesta kristinuskonkritiikkiin. Jos et vielä tunne - tutustu.


Ruotsalaisen The Sounds-yhtyeen rääväsuinen, kiroileva, lavalle syljeksivä laulaja, Maja Ivarson. Nainen, jonka edessä minäkin voisin harkita suuntautumistani. Ei todellakaan ole kiinnostunut siitä, että naisen pitäisi olla nätti, kiltti, hillitty ja kammattu. "Kiss every man while you still can - Like a lady!" Elää vakituisessa parisuhteessa naisen kanssa. Ihan oikein on se, enpä osaa kuvitella yhtäkään miestä, josta olisi Majalle vastusta.


Kate Wislet tuskin esittelyjä kaipaa. On nostattanut kohua rapakon tuolla puolen painollaan - Normaalipainoinen nainen Hollywoodissa, mitäs niskurointia se tämä tällainen on?! Katesta eivät riitä sanat kertomaan. Ihana.

Siinä taas hetkeksi mietittävää. Loppuun muistuttaisin, että kuvat olen törkeästi sata-nolla poiminut Googlesta, ne eivät ole minun. Älkää haastako oikeuteen, yritän vain olla hyvä ihminen.

-Annapurna

5 kommenttia:

 1. Kate on aivan jumalaisen kaunis!!
  Ja sanokaa mitä sanotte, mutta Kate ja Leonardo yhdessä Titanicissa, huh huh. Kate on upea. Henkeäsalpaava. <3

  VastaaPoista
 2. Titanic on ehkä yksi lempileffani kautta aikojen, kävin katsomassa sen aikanaan - kyllä - kymmenen kertaa elokuvateatterissa. Se oli sitä hienoa aikaa, kun loppuvaiheessa pääsi kymmenellä markalla katsomaan ihkua DiCapriota. Olin itse asiassa unohtanut tämän asian, ja sen muistaessani joutui nauramaan aika kovasti. Kymmenen kertaa pelkästään leffateatterissa, puhumattakaan siitä, kun sen sitten sai oikein kasetilla... <3

  VastaaPoista
 3. Taas oli ilo lukea postauksesi, osaat kirjoittaa todella mukaansatempaavasti. Ihania naisia kaikki, kiitos aina päivän piristyksestä!

  VastaaPoista
 4. Tiedätkös, Riikka, tällä hetkellä tuo merkitsi aika paljon. Kiitos. :)

  VastaaPoista
 5. Hih, olit päässyt Kiloklubin uutiskirjeeseen. :)

  VastaaPoista