lauantai 31. lokakuuta 2009

My lovely lady maha!

Halloween, tuo ihana ameriikkalaisen kaupallistuman, krääsän ja kulutuksen riemujuhla! Rakastan teemajuhlia, enkä ymmärrä suomalaisten nihkeää suhtautumista "taas yhden turhan kulutusjuhlan" rantautumiseen. Elämässä ehtii kyllä mököttää! Hö! Party on! Sitäpaitsi mikä tahansa syy eyelinerin ja glitterin (tai oman suosikkini: glitterieyelinerin! Hurraa, Seppälä!) käytön kohtuuttomaan liiotteluun on mahdottoman hyvä syy!

Tällaiset juhlat vaativat kuitenkin veronsa. Itse heräilin tuossa reilu puoli tuntia sitten ja edelleen tipattomasta linjasta huolimatta olo oli herätessä verrattavissa vuodenaikaan sopivasti kuolleeseen elävään. Vaan onneksi meillä on siihen lääke!

Kuten olen aiemmin kertonut, en ole harrastanut aamupalan syömistä vuosikausiin. Herättyäni uuteen, uljaaseen elämään, on tämäkin tapa muuttunut. Haluankin jakaa kanssanne reseptin, joka itselläni saa päivän kuin päivän käyntiin - ja vaikka en sen enempää halua puuttua ihmisen ruumiintoimintoihin sen ollessa sivityneessä maailmassa kohtuullisen iljettävä puheenaihe, haluan kertoa kuitenkin, että erityisesti ruoansulatusongelmien kanssa painiville: Ottakaapa tästä! Voin kertoa, että toi-mii!Tämä kaunotar on uusi paras ystäväni, spelttipuuro. Hyljättyäni vehnäjauhot olen korvannut joitain välttämättömiä tuotteita spelttijauhoilla, joista kiinnostunut voipi lukea enemmän dataa Mooseksen viljan internet-sivuilta.

Oma suhteeni puuron keittämiseen on aikalailla myrskyinen ja onneton, onnistun aina kiehuttamaan yli ja polttamaan pohjaan (minusta ei siis ole äidiksi vielä pitkään aikaan), mutta tämä yksinkertainen tuorepuuroksi nimetty keksintö on pelastanut monet, monet aamuni tässä muutaman kuukauden aikana.

Tässä siis resepti onnelliseen suhteeseen mahasi kanssa:

-Täysjyväspelttihiutaleita (Mooseksen vilja, höyryttämättömiä) semmonen sopiva määrä, sanotaan vaikka 2dl
-Pellavansiemeniä pari-kolme ruokalusikallista
-Auringonkukansiemeniä pari-kolme ruokalusikallista
-Vettä kolme-neljä desiä, en ole koskaan mittonut näitä suhteita, silmänmäärä paras määrä. Parempi liikaa kuin liian vähän. Kai?

Sekoita mäski keskenään tyytyväiseksi mössöksi ja laita jääkaappiin miettimään tekosiaan yön yli. Tämä siis tehdään illalla, ja aamulla herätessäsi kurkkaa kattilaan, että mikä meno. Joskus syntynyt tavara on ihanan tasaista, joskus epäonnistun totaalisesti ja päällä lilluu vesikerros. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, paukauta hella täysille ja lämphäytä niin, että ylimääräinen vesi haihtuu. Tee tämä, vaikkei vettä olisikaan. Jos et halua syödä kylmää puuroa.

Kun puuro alkaa näyttää puurolta, annostele lautaselle. Heitä perään oman maun mukaan kaikkea kivaa, omaan vakiooni kuuluvat hyppysellinen 100% luomu kaakaopapuja (hirmu terveellistä!), teelusikallinen suomalaista hunajaa (älkää ostako ulkomaista hunajaa, siinä ei ole mitään tärkeitä, terveellisiä entsyymejä jäljellä, sokerilientä on se! Hyi!), 2tl pellavansiemenöljyä ja jos oikein haluan itseäni hemmotella, purkillinen Yosa-soijaluumujogurttia.

Nauti valtaisalla ruokahalulla! Vietä taas yksi upea, inspiroiva päivä. Älä anna mulkkujen masentaa, ja tarpeen tullen käytä vaatteittesi alla voimavaatteita. Omat voimavaatteeni ovat kärpässienialkkarit tai kissajarrusukat. Niinä päivinä olen voittamaton!

-Annapurna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti