maanantai 26. lokakuuta 2009

Abre los ojos

Ei sillä, että olisin addiktoitunut blogin päivittämiseen, mutta löysin tällaisen linkin, joka oli pakko päästä heti jakamaan, eli LUKEKAA JA OLKAA ETTÄ OOOOH!

Lyhyesti referoituna kyseinen blogi selittää hyvin seikkaperäisesti ja käytännön esimerkein, miksi valkoinen venhäjauho tuhoaa meidät. Tuota lukiessa alkoi kutittaa kaikkialta, halusin juosta oksentamaan ja höyläämään ihoani hiekkapaperilla ja heittämään kaikki vehnäjauhot ikkunasta.

Olen tietoisesti vähentänyt tyhjien hiilihydraattien kulutusta tämän projektin aikana, ja oli häkellyttävää huomata viime viikon aikana, kun tuli vähän mussutettua mitä sattuu, että esimerkiksi täysin valkoinen leipä vaati ponnisteluja mennäkseen aina mahaan asti. Ei vaan tehnyt mieli, ja jälkeenpäin tuli öklö, turvonnut ja heikko olo. Mutta että kyseessä todella on tuollainen myrkky, niin kuten Muumimamma asian ilmaisisi, voi yhden kerran!

Tämän illan olen pyhittänyt länsimaisen lautasmallin virheisiin tutustumiseen, ja on sellainen olo, että olen valmis ottamaan seuraavan askeleen elämäntaparemontissa: Vehnäjauhot - kaikki loputkin - pois minusta, ja siinä sivussa voisi karsia myös sokeria. Artikkeleja, tutkimuksia ja blogeja lukiessa on moneen otteeseen nousseet karvat pystyyn. Jos niihin on uskominen - ja vaikuttavat kyllä melko päteviltä - perustuu koko länsimainen ruokailutottumus johonkin aivan muuhun kuin siihen, mikä meille olisi parasta. Ja kaiken sen moskan uskotellaan olevan meille hyväksi. Tässä loistava esimerkki, kaverini Facebook-blogista lainattuna. Ja tässä samaisen tuotteen takakansi ja tuotesisältö.

Kiitokset Riekin Jussille tästä valaisevasta, silmiä avaavasta kokemuksesta, ja samalla päivän nauruista, joskin naurun seassa oli paniikkia ja epätoivoa. Että kyllä, tällä nujerramme sikainfluenssan, ja voimme hyvin ihmisinä, kansakuntana ja kokonaisena siviilisaationa!

Suklaasta en muuten silti luovu.

-Annapurna

6 kommenttia:

 1. Itsehän pyrin pitämään vehnäjauhoja kaapissa mahdollisimman vähän ihan muista syistä (eli kun käytät jauhoja kerran vuodessa niin siinä väliaikana sielä pussissa kehittyy aikamoiset bileet). Sen takia vaadinkin kauppoihin pienempiä jauhopusseja, jos herrantähden kerran vuodessa yhden kakun tekee niin mikä pakko sitä valkosta hyhmää on raahata se kaksi kiloa? Karkitkin on jo pilkottu pienempiin pusseihin, miksi siis ei jauhot?

  VastaaPoista
 2. Ostaa ekokaupasta irtojauhoja tahi luomujauhoja, ne on pienemmissä pusseissa! Hui, mie alan olla tosi ärsyttävä.

  VastaaPoista
 3. Alat kuulostaa ihan minulta 19v... :D

  Mutta joo, syysloman hiilaribakkanaalien jälkeen on kyllä semmonen olo että ei ole ihmisen ravintoa tämä. Miten ne tuolla Belgiassa on niin hoikkia vaikka suklaapuoteja ja vohvelikojuja on joka kulmassa?? Kysynpähän vaan.

  VastaaPoista
 4. Pihka, nää alat näyttää multa 16-vuotiaana! TOUCHÉ! :----D

  VastaaPoista
 5. ...Tosin mie olin 16-vuotiaana ihanan hoikka ja freesi ja viaton. Toisaalta musta oli ok pukeutua sateenkaaren ripuliksi. Hillitty värien käyttö, mikä se on?

  VastaaPoista
 6. Joo saa normikaupastaki luomujauhoja yhden kilon pusseissa mut se on silti liikaa. Tää tahtoo puolen kilon jauhopusseja!

  VastaaPoista