keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Vanaha kamu ja kaveri

Voi sinä vanha veikkonen, elämä, yritit saada minut taas satimeen! Nenästä yritit vetää ja pistää päivän päälaelleen kun oli vuorokausi hädin tuskin vaihtunut, vaan kylläpä sinun kepposesi tiedetään, vanha kamu ja kaveri, kyllä vain!

Kyllähän minä tiedän, miten sinusta on valtavan koomillista nukahtamisen hetkellä tunkea pääni täyteen sillä hetkellä äärimmäisen relevanttia ajateltavaa: opinnäytetyö, kuluttamiemme elintarvikkeiden ravintopitoisuus, Lähi-idän kriisi, miten Obama selviää valtavasta taakastaan, mikä on journalismin tulevaisuus Suomessa/maailmalla, kannattaako kenenkään enää hakea tälle alalle saati millekään alalle maailmassa, kun Jupiterin ja Saturnuksen (vai oliko se toinen sittenkin Venus? Mitenkäs ne planeetat nyt menivätkään, Merkurius, Venus, Maa, Mars... Onko se Pluto tällä hetkellä planeetta vai asteroidi vai muu, mikä?) kiertoradat Maahan nähden muuttuvat viidenkymmenen vuoden kuluessa Maapallon kannalta dramaattisesti, eikä mikään enää suojele meitä ulkoavaruuden irtokappaleilta, ja entäpä pääseekö Eläkeläiset euroviisuihin, jos pääsee, niin pitääkö minun lähteä Norjaan, pitääkö minun muutenkin reissata elämässä enemmän, pitää, mutta mistä saan rahaa? Töitä tekemällä, mutta kun nyt tuntuu että en jaksa, ja on kädet täynnä entisiäkin töitä. Hmm lantioluu tuntuu vähemmän kuin viime viikolla, en ehkä kestä käydä aamulla vaa'alla, jos paino on noussut niin saan totaalisen pingviinihepulin ja sitten... Ei helvetti, kello on kohta kolme! Kello soi neljän tunnin päästä. Olen varmasti maailman väsynein huomenna ja tiet ovat jäässä ja kaadun pyörällä ja aivot leviävät asfalttiin ja hitsi, pitäisi varmaan oikeasti alkaa käyttää sitä pyöräilykypärää...

...

KUKA KEHTAA HÄIRITÄ UNIANI MOISELLA PIIPITYKSELLÄ?! HILJAA!

...

...

...Mmmhh...

...

...Krrrhhh...

APUA MITÄ KELLO ON?! KYMMENEN YLI KAHDEKSAN! TUNTI ALKAA KAHDENKYMMENEN MINUUTIN PÄÄSTÄ!

PERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELE
PERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELE
PERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELEPERKELE

Huh, vain viisi minuuttia myöhässä. Hieno suoritus. Sitten oikea luokka, luokka, luok- - -

...

...Jjjjjaaaaaa että... Eei... Jahas. Niinpä niin.

Tunnit siirretty huomiselle.

Niinpä niin, elämä. Yritit vedättää vanhanaikaisella. Olisihan tuo pitänyt arvata, sinä vanha kettu. Vaan mitäs tästä sanot: Minä olen sinua ovelampi! Käytän saamani ajan hyväkseni ja menen kaikessa rauhassa kirjastoon ja saan ehkä vihdoinkin opinnäytetyön aluille! Haha! Siitäs sait!

...Ai lainauskielto? Ai saldo ylittynyt? Aijaha... No, maksetaan pois, hyvään tarkoitukseenhan tuo menee...

Hyvä yritys taas kerran, elämä. Mutta kaikesta ponnistelustasi huolimatta minun on valitettavasti kerrottava, että minulla oli ihan mahtava aamu. Pilkkasi mahtoi osua omaan nilkkaasi: Herättyäni liian aikaisin sain aikaiseksi vaikka mitä, ja tästä kaikesta riemastuneena kävin luontaistotekaupassa tuhlaamassa viimeiset roposeni puhdistamattomaan merisuolaan ja kookosöljyyn, ja kotona tyhjensin kaappit valkoisesta sokerista ja pöytäsuolasta, vehnäjauhoista ja rypsiöljystä - sitä saa muuten tulla hakemaan, jos joku tahtoo, en raaskinut heittää pois - ja tempaisinpas kuntopyörätreenirääkin kaiken tämän päälle. Nyt juon litraan vettä sekoitettua hyppysellistä merisuolaa, sillä luin eilen seuraavanlaista tietoa asiasta:

"Merisuolavettä juodaan, koska siinä on noin 90 mineraalia. Pelkästä happamasta hanavedestä nämä mineraalit puuttuvat ja nykyisestä vähäsuolaisesta ruokavaliostakin on hankala saada kaikkia näitä mineraaleja. Merisuolasta saat esim. magnesiumsuoloja, jonka vuoksi lihaskrampit ovat historiaa merisuolaveden juonnin aloituksen jälkeen. Merisuolasta saa myös kalsiumia, joka on luuston rakennusaine sekä monia muita hivenaineita esim. kaliumia, mangaania, sinkkiä, rikki, rautaa ja jodia. pH-arvoa merisuolan liuottaminen veteen ei juurikaan nosta."

Kokeiluun innostuin kuultuani oululaisesta näyttelijästä, joka lääkärinsä luvalla on saanut lopettaa verenpainelääkkeiden käytön kokonaan korvattuaan tavallisen pöytäsuolan puhdistamattomalla merisuolalla. Lisäksi minulla on vahva taipumus suonenvetoon, ja suolan lisääminen ruokaan on minulle luontevampi tapa lisämagnesiumin nauttimiseen, kuin kaiken maailman pussi- ja tablettivalmisteet.

Ai niin ja elämä, sinä vanha länkisääri, arvaapas vielä mitä: Jokunen vuosi sitten ostin hetken mielijohteesta huutavanpunaiset pillifarkut, jotka ostohetkellä olivat melko reippaasti liian pienet, mutta elättelin toiveita joskus mahtuvani niihin. Silloin tällöin käytinkin niitä löysien paitojen kanssa, mutta olo oli aina tukala.

Vaan arvaas mitä!

Tänään oloni oli upea niissä samaisissa housuissa!

Se parhaiten nauraa jolla vahvin lääkitys! HA HA HA!(Elämä yritti puukottaa selkään sulauttamalla minut taustan sohvaan. En ole nahkasohva! Hemmetti soikoon!)

-Annapurna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti