sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Uskomaton ryhtiliike

Sillälailla!

Katkaisin kaikki lipsumislorvailumässynmussutukset heti alkuunsa, kampesin itseni tänään ylös aikaisin, myöhäiseksi venähtäneestä lauantai-illasta huolimatta, kävin tunnin verran riehumassa nyrkkeilyssä, jonka päälle vielä kävin tunnin verran reippaasti riuhtomassa kävelysauvojen kanssa. Nyt on häränliha lämpiämässä ja odottamassa lehtipihveiksi hakkaamista, ja voin sanoa, että kyllä!

Kauppareissulta tarttui muuten mukaan uusi jännittävä tuttavuus, nimittäin spelttinäkkileipää. Siihen päälle sellainen puolen sentin kerros maksapasteijaa (suuri rakkauteni kohde lapsesta asti), niin taas ei voi sanoa kuin että kyllä! Jostain kuulin muuten tällaisen vanhan kansan huhun, että spelttiä säännöllisesti käyttävät ihmiset eivät ole ikinä kipeinä. No, itse olen ainakin ollut aina terve kuin pukki (järjetön sanonta, muuten), mutta kaikki keinot edesauttaa tilannetta pysymään muuttumattomana otetaan iloiten vastaan.

Speltti on muutoinkin ollut yksi parhaista löydöistä tällä uudella tiellä. Vaikka se on tavallista vehnäjauhoa (yms. tuotteita) kalliimpaa, hoituu sillä hemmetin kätevästi kaikki ruokamuodot arjessa ja juhlassa. Viime viikonloppuna pyöräytin syntymäpäiväkseni suklaakakun spelttijauhoista ja ruokosokerista, ja hiton hyväähän siitä tuli. Joku sanoi jopa paremmaksi kuin normaali täytekakku. Tänä viikonloppuna söin pitkästä aikaa normaalia täytekakkua eräissä juhlissa, ja huomasin ihmeekseni ottavani sitä vain pienen palan, mikä riitti oikein hyvin. Ei oikein edes maistunut, puistatti edes katsoa sitä sokerin ja vehnäjauhon määrää - ajatuskin alkoi kutittaa. Ja olen kuitenkin aina ollut valtaisa täytekakkufani, että ehkä tässä nyt jotain on todellakin tapahtunut.

Tästä ryhtiliikkeestä innostuneena lupaan nyt vihdoinkin pitää ensi viikolla kirjaa syömisistäni, ja viikon päästä kasaan sellaisen ultimate ruoka+resepti-merkinnän, sellaista kun on kyselty. Ja viime aikoina ei ole oikein esimerkillistä toimintaa ollut, että se on aina sitten jäänyt. Vaan nyt ei! Nyt takaisin ruotuun, hop hop!

-Annapurna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti