maanantai 21. joulukuuta 2009

Annapurna's chocolate factory

Hip hurraa, rakkaat lukijat! Tulin juuri viimeisten jouluostosten kanssa lumipyrystä, ja nyt kun olen saanut lämmintä päälle ja Ella Fitzgeraldin joululaulut soimaan, on aika toteuttaa lupaukset.

Seuraa siis kädestä pitäen-ohjeet raakasuklaan valmistamiseen! Olkoon tämä vaikka joululahjani teille, ja kiitos siitä, että tämän kuun alussa vanha lukijaennätys (154 lukijaa päivässä) ylittyi - 157 lukijaa päivässä! Töttö-vitun-röö!

Sillä aikaa kun teen valmisteluja, voitte tutustua raakaan faktaan tässä raakasuklaa.fi-sivustolta poimimassani pläjäyksessä:

"Kaakaopavuissa on enemmän antioksidantteja kuin punaviinissä, mustikoissa, acai-marjoissa ja granaattiomenissa yhteensä. Raakakaakao sisältää 367% enemmän antioksidantteja kuin kypsennetty kaakao ja 723% enemmän kuin normaali tumma suklaa. Lisäksi pavussa on runsaast ihmiselle tärkeitä mineraaleja kuten magnesiumia, rautaa, kromia, mangaania, sinkkiä, kuparia, C-vitamiinia sekä proteiineja."

Ettäpä sellaista! Joten eiköhän aloiteta.

ANNAPURNA-TÄDIN TIE ONNEEN a.k.a. raakasuklaa-resepti

Nää tarvittet:


(Kuvassa seesaminsiemeniä, ei pellavansiemeniä, kuten olen houruissani kirjoittanut.)

3 dl kylmäpuristettua kookosrasvaa
1 dl kaakaovoita
1 dl kaakao-nibsejä
1 dl goji-marjoja
1 rkl maca-jauhetta
1/2 dl seesaminsiemeniä
2 rkl kotimaista luomuhunajaa
veitsenterällinen (puhdistamatonta) merisuolaa
hyppysellinen chiliä

+Valuta hanasta tuhattamiljoonaa niin kuumaa vettä, ettei kävisi mielessäkään laittaa kättä sekaan. Täytä kiva astia kuumalla vedellä. Astian on hyvä olla lämmin tulevaisuutta varten. Jätä se omiin oloihinsa hetkeksi.

+Ota kaakaovoi. Kaakaovoi on kovettuneena tositosi kovaa, ja se sulaa maailman hitaimmin. Todennäköistä on, että Suomessa on trooppinen ilmasto, ennen kuin kaakaovoisi on sulanut. Niinpä suosittelen lämpimästi raastamaan voin ennen jatkotoimenpiteitä.

+Kun raastin on laulanut, puolet kynsistäsi ovat verillä ja sormet ällörasvassa (en pidä raastimista), palaa tiskialtaassa odottavan, valitsemasi astian luo. Kaada siinä lillutteleva kuuma vesi viemäriin. Valmista kuumavesihaude.


Siellä sitä sitten tyytyväisinä kaakaovoina purjehditaan menemään. Että I am sailing.

Kun kaakaovoi alkaa näyttää sulamisen merkkejä, lähetä kookosöljylle kutsu bileisiin. Koska kaksin aina kaunihimpi.


Rock the boat, don't rock the boat baby, rock the boat, don't tip the boat over!

Kun siellä alkaa olla valmista, eli ollaan ihan sulaa vahaa kaikesta tästä kuumuudesta, nosta vene vesiltä. On aika viedä nämä tanssit uudelle tasolle!


Everybody's here, come on, let's go!

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sekosekoseko!

Kun ainekset on sekoitettu, ala etsiä sauvasekoittimen sitä osaa, jonka voi laittaa tiskikoneeseen. Katso tiskikoneeseen, kaappeihin, laatikoihin, tiskipöydältä, jääkaapista, pakkasesta, mikrosta, uunista. Raavi päätäsi ja tunne sykkeen nousevan. Katso em. paikoista uudelleen. Toista vielä kerran. Raivoa, kiroile ääneen. Potkaise kaapin ovea huomattavalla voimalla. Kiroile vielä kovempaa. Harkitse jo lähteväsi etsimään sitä vitun saatanan kapulaa olohuoneesta ja makuuhuoneesta. Hengittele syvään. Ärsyynny ihan sairaan paljon taustalla kolmatta tuntia soivasta joululaululevystä. Suunnittele kauppaanlähtöä - täytyy olla helpompikin tapa saada suklaata, hitto soikoon!

Katso vielä kerran tiskikoneeseen. Kiinnitä vähin äänin tiskikoneesta löytynyt osa sauvasekoittimeen. Kuvittele olevasi ovela, ja ala sekoitella suklaata alkuperäisessä astiassa. Opi, miksi sauvasekoittimen mukana tuli korkea ja kapea astia. Vaihda paita. Soseuta ainekset keskenään. Tarkista maku. Tämän reseptin mukaan syntyy melko mietoa suklaata. Jos haluat siitä makeampaa, lisää hunajaa tai jos olet seikkailutuulella, lorauta sekaan vaahterasiirappia.

No, nyt pitäisi olla suklaata! Mikä meillä on meininki?

...Siis kertakaikkiaan aistikasta. Tulee vähän mieleen toissajoulu ja neljän päivän vatsatauti. Harkitse vakavasti kauppaan menemistä. Huokaise masentuneesti, raivaa pakastimeen tilaa toissavuotisten piparkakkutaikinoiden, kuivien pullien ja jos olet käärmeenomistaja kuten minä, kuolleiden hiirien sekaan. Aseta luomus pakkaseen. Jos olet tupakoitsija, käy polttamassa ketjuun monta tupakkaa. Jos olet allekirjoittaneen kaltainen hippi ja sitä mieltä, että tupakointi on ihan, niinku, tosi tyhmää, tuhoaa niinku sademetsii ja kaikkee sellast, istu alas ja yritä unohtaa juuri kokemasi traumaattinen nöyryytys. Odota kaikessa rauhassa.

Noin vartissa seoksesi on jämähtänyt mukavasti. Nosta astia pöydälle. Odota hetki lisää. Miksi? Sillä viime kerralla kamppailin täydellisen koostumisen kanssa itku silmässä. Päälle pyrkii koko ajan nousemaan rasvakerros, mikä minusta ainakin on kertakaikkiaan ällöttävää. Kun jämähtäneen seoksen antaa sulaa rauhassa keittiön pöydällä, saavuttaa se jossain vaiheessa optimaalisen lämpötilan.

Jos kämppäsi on tosi kylmä, kuten minulla nyt näyttäisi olevan, ei massa vain ota asettuakseen. Tässä tuleekin haaste sinulle: saata massa sopivan jähmeään muotoon, missä kumpikaan rasva ei ole liian juoksevassa tilassa. Täydellinen massa on vähän kuin hetken pöydällä viivähtänyt jäätelö. Itse vein juuri astian vessaan ja laitoin lattialämmityksen kutoselle. Ehkä se siitä.

Sekoita massa tasaiseksi ja annostele esimerkiksi söpöön jääpalamuottiin, tyhjään joulukalenteriin kun olet kuitenkin syönyt sen jo tyhjäksi, tai vaikkapa vedellä täytettävän kaulimen tai kahvinkeittimen sisään, jos olet huumorihenkilöitä.

Säilitys jääkaapissa.

JA VOI HELVETTI ETTÄ ON HYVVÄÄ, HELEPPOA JA TERVEELLISTÄ!!!

-Annapurna

Puolitosita tuntia myöhemmin:

NYT KYRVÄHTÄÄ HERMO, VOIN KERTOA!!!

Olettekos te koskaan joutuneet raakasuklaan rankanlaisen vittuilun kohteeksi? No minäpä olen! Antakaas kun kerron.

Käytin koko kaaosmössön nopeasti vesihauteessa niin että se suli vähän ja ängin nopeasti jääpalamuottiin, sujautin muotin jääkaappiin, löin oven kiinni ja lähdin mätkimään säkkejä viimeistä kertaa tälle vuodelle.

Ja kun tulen takaisin, voi veljet. Keittiön pöydällä, siihen mihin minä sen jätin, on kulho, jonka pohjalle jäi jämät raakasuklaasta. Ne, jotka eivät mahtuneet muottiin, ja joille ajattelin näyttää närhen munat myöhemmin. Ja tunnin aikana massa oli pehmentynyt sen verran, että kyseessä oli - kyllä - täydellinen koostumus! Kävin kurkkaamassa jääkaappiin. Muoteissa oli räkäisen näköisiä kökköjä, joiden pintaan oli noussut rasvakerros.

Aaaaaaaaaaaargh. Jos olisin jättänyt koko paskan tunniksi pöydälle, olisin voinut lappaa muotteihin täydellistä raakasuklaata, ja nyt nauttia työni tuloksesta. Niin ei! Helvetti soikoon! Tällaista minulla nyt on kulhollinen:En jaksa enää edes kunnon kameralla ottaa, ei se siitä kummoisemmaksi muutu.

Ja tällainen on henkilökohtainen joulumieleni tällä hetkellä:TIP TAP TIP TAP TIPE TIPEEEAAAARRGHHH!!!

...Miten niin otan liian raskaasti tämän asian...? Jos minä jotakin otan, niin glögiä nyt, punaviinillä, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti