torstai 13. toukokuuta 2010

Ilman siipiä täällä voi lentää

Tuo lenkkeilyharrastus on kyllä aukaissut aivan uusia maailmoja. Sen sijaan, että tunkkaisella, ylikansoitetulla salilla rehkisi pää tyhjänä ja suoritukseensa keskittyen, joutuu lenkkeilyssä väkisinkin kosketukseen ympäristönsä kanssa. Tämän havaittuani olen alkanut entistä enemmän keskittymään lenkkeilyssä juoksupyrähdysten lisäksi niihin kävelyosuuksiin. Kymmenen minuutin juoksun jälkeen tiputan vauhdin reippaaseen kävelyyn ja otan oikein asiakseni katsella ympärilleni.

Varsinkin näin kesän kynnyksellä monesti on käynyt mielessä, että pitää lähteä joku päivä ihan vain rauhalliselle lenkille kameran kanssa. Tässä on päässyt aitiopaikalta seuraamaan viimeisten lumikasojen kutistumista, harmaan, homeisen nurmimassan muuttumista vihertäväksi, ensimmäisten voikukkien ilmestymistä talojen seinustoille sekä lopulta ensimmäisten nuppujen ilmestymistä puiden oksille.

Ja se tuoksu! Tänään minusta pääsi voimakas henkäisy, kun astuin ovesta ulos lähteäkseni ehkä elämäni ensimmäiselle aamulenkille. Lämpö ja tulevan kesän tuoksu löi oikein vastaan, ja olinpa sattunut juuri valitsemaan cd-soittimeen (kyllä! Minä kannan cd-soitinta mukanani näinä iPod meganano-aikoina, hamaan loppuun asti!) sellaisen levyn, jota kuuntelin toissakesänä jatkuvalla syötöllä (Von Hertzen Brothers - Love remains the same). Uskomattomasta kahdeksantoista asteen lämmöstä huolimatta melkein paleli, kun kylmät väreet iskivät sata prosenttia uudestaan ja uudestaan, kun lämmin tuuli kutitteli niskaa ja käsivarsien ihoa, ja saattoi kuvitella kesän ja pienen nousuhumalan ja Ilosaarirockin (ehdoton vuoden kohokohta!) ja voi hyvänen aika.

Jossain vaiheessa kävi ilmi, että pitkähihainen hupparin alla oli erittäin huono valinta tälle päivälle. Niinpä tein oikein tietoisen päätöksen, että tänään ei suoriteta. Takana on nyt niin paljon mekaanista, aivotonta suorittamista, että nyt sain oikein luvan kanssa käveleskellä ihan kaikessa rauhassa, pysähtyä sillalle tuijottelemaan virtaavaa vettä ja lammen äärelle seuraamaan sorsapariskuntaa ja kyselemään, että milloinkas herrasväen munat kuoriutuvat.

Oli ihan mahtavaa kulkea kaikki aistit auki, imeä itseensä tulevaa kesää tämän harvinaisen pitkän ja pimeän talven jälkeen. Sen sijaan viime viikolla koin melko vastakkaisen huippuhetken lenkkeilyn parissa: Oli jo sellainen olo, että en jaksaisi enää juosta. Että kävelen loppumatkan kotiin. Vaan sittenpä osui silmääni vierellä virtaava vesi. Oulu on siitä hieno kaupunki, että täältä löytyy keskustan tuntumasta monenlaista elementtiä, kuten tässä tapauksessa Tuiran patojen jälkeen mereen laskeva virta. Vesi virtasi selvästi nopeammin, kuin mitä minä kävelin. Samalla alkoi soida nostattava biisi cd-soittimesta, ja tuli sellainen uskomaton olo. Pidin katseeni kiinni virrassa. Jalat alkoivat askeltaa nopeammin. Halusin kulkea yhtä nopeasti, kuin vesi. Ei riittänyt, halusin juosta sen ohi! Enemmän, lujempaa! Niin kauan, kuin pidin katseeni kiinni virrassa, tuntui askel ihan olemattoman kevyeltä. Sillä hetkellä, kun siirsin katseeni tiehen, tuntuivat keuhkot rahisevan ja jalat tömisevän. Vaan katseen siirto takaisin veteen, ja jo lennettiin! Tuli ihan mieleen tämä! Tai tämä! Awesome! Hei, kyllä aikuisen elämä on ihan tarpeeksi tylsää muutenkin. Aina on tilaa kuvitella olevansa Pocahontas 23-vuotiaana, tai vaikka hitto vie satavuotiaana!

Tämän päivän fiilistelylenkin jälkeen kotiin kylmään suihkuun ja nauttimaan aamiaista elämäni miehen kanssa:Mieluummin probioottista kauravalmistetta kimpassa, kuin kyljyksiä yksin!

-Annapurna

3 kommenttia:

  1. piti ihan vaan sen verran kommentoida, että et todellakaan ole ainoa, joka kantaa sitä cd-soitinta mukana. Itsellänikin on mp3.n jossain tuolla nurkassa, mutta silti se cd-soitin on paras :D hehe

    VastaaPoista
  2. Sama! Ostin mp3-soittimen joskus sata vuotta sitten, mutta äh! Cd soitin forever! :D

    VastaaPoista
  3. However, there is another less time consuming true religion outletway to get cheap and trendy baby clothes - by buying them at wholesale prices on the internet. Mothers erroneously believe babyliss Prothat cheap wholesale baby clothes are only available in gigantic lots, Honda Fairingsbut that really isn't true.

    VastaaPoista