maanantai 5. huhtikuuta 2010

Maanantaina maailmaa muutetaan

Olen melko vakuuttunut siitä, että todellisuudessa vuodenajat vaihtuvat yhdessä yössä. Vuodenaika-tontut käyvät joko tuomassa tai sulattamassa lumen, kiskomassa lehdet nupuista kunnon lehdiksi ja päinvastoin eräässä yössä ne vain ovat keltaiset, ja ulkona tuoksuu syksy, eikä ollenkaan helteiset puistopiknikit ja festareille lähtemisen aamut.

Sama tapahtui nyt. Yhdessä yössä ikuiselta tuntunut pakkasen ja pimeyden tuoksu oli väistynyt mullan, lumen alla muhineen ruohon ja koirankakan alta. Kaiken lisäksi opinnäytetyö on alle kymmentä sivua vaille valmis, ja toukokuun loppu lähestyy yhtä varmasti kuin eräänä päivänä hiirenkorvalla olevat koivut.

Elämäntaparemonttia suunniteltaessa usein ajatellaan, että ensi maanantaina sitten kaikki alkaa. Ensi maanantaista lähtien jätän pois roskaruoat, sipsit, karkit, valkoiset hiilarit ja alkoholin. Ensi maanantaista lähtien alan käydä säännöllisesti lenkillä ja pidän itsestäni huolen. Maanantaina se alkaa. Tai huomenna.

Tänään on loppuelämiemme ensimmäinen maanantai. Kävin sen kunniaksi puolentoista tunnin reippaalla sauvakävelylenkillä, pysähtyäkseni välillä sillalle ihmettelemään pois ajautuvia jäälauttoja ja suliin kohtiin ilmestyneitä sorsia. Hengitin kevättä itseeni keuhkojen täydeltä. Terapiaa halvimmillaan ja parhaimmillaan. Nyt on ihanan raukea, rentoutunut ja kirkas olo.

Talvi alkaa lopulta olla ohi, luonto elpyy, ja minä olen - kaikin tavoin - vahvempi kuin aikoihin. Kuluneen kuukauden aikana olen periaatteessa pudottanut kaksi kiloa - ensin laihduin kilon, sitten lihoin sen takaisin, kunnes laihdutin sen taas pois. Siis kaksi kiloa! Kätevää! Lisäksi tein eilen illalla uusimmasta Fit-lehdestä bongaamani punnerrustestin, jonka idea oli punnertaa polvet maassa niin paljon, kuin käsistä vain lähti. Taulukon mukaan tulokseni oli hyvä - mutta vain alle kymmenen lisää, niin se olisi erinomainen. Katsotaanpa, pystynkö moiseen vaikkapa tuonne samaiseen valmistujaispäivään mennessä.

Loppuelämiemme ensimmäinen maanantai, ihmiset. Lähtekää lenkille jo tänään! Kuulokkeet korville ja töppöstä toisen eteen!

-Annapurna

2 kommenttia:

 1. Sinussa sita sitten tuota positiivista, ihanaa energiaa riittaa! Tulee aina niin hyvalle tuulelle naita lukiessa. :)

  Mina muuten lopetin tupakoinnin maanantaina. Siis en nyt mannamaanantaina mutta jos noin viikonpaivista puhutaan. Perinteisista maanantaialoituksista poiketen tuo oikeasti toimi ja nyt on savutonta elamaa takana pari kuukautta, jos nyt ei niita kahta humalaretkahdusta lasketa. Enka aio laskea.

  Zumbaan aion taas parin viikon sairastelun jalkeen menna tiistaina. Toivottavasti ei jaa tiistailupauksesksi tama, kotisohvalle ku on niin helppo jaada kollottelemaan... ja on mulla kylla viela tosi rakainen yskakin... ;)

  VastaaPoista
 2. Sehän tässä on tarkoituskin, saada tätä ärsyttävää mutta ah-niin-ihanaa uutta hehkua levitettyä muihinkin. :)

  Onnittelut tupakkalakosta! Juu kän duu it ja silleisti!

  Itellänihän se iski jälkitauti kans, että vähän pitää odotella zumbaan paluuta. Ikävä sinänsä, kun hulluna haluttaa vähä sheikkailuhommia!

  VastaaPoista